Η ελληνική και αλβανική καταγωγή των Τούρκων της δυτικής Μικράς Ασίας. Ο Μύθος της τουρκικής φυλής

Share

 

I. ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες επηρεάστηκαν φυλετικά από τους Τούρκους κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Κάτι τέτοιο όμως δεν επιβεβαιώνεται από τις σύγχρονες ανθρωπολογικές και γενετικές μελέτες. Και όμως, όπως φαίνεται από τις ιστορικές πηγές, οι νεοέλληνες 'εχουν σε μεγάλο βαθμό τουρκική καταγωγή. Στα τέλη του 18ου αιώνα ο Γάλλος Ακαδημαϊκός Barbie du Bocage έγραφε ότι η Πελοπόννησος ''κατοικείται υπό τριών φυλών, των Τούρκων, των Ελλήνων και των Αλβανών''. Με τον όρο Έλληνες εννοούνται οι Σλάβοι του Χρονικού της Μονεμβασιάς, δηλαδή οι Θρακοϊλλυριοί. Ο Πουκεβίλ μάλιστα ανέφερε ότι το 1820 στην Αθήνα ζούσαν 4.000 Αλβανοί, 3.000 γηγενείς και 3.000 Τούρκοι. Άρα οι Αλβανοί και οι Τούρκοι ήταν περισσότεροι από τους Έλληνες. Αυτά αποτελούν πανηγυρική επιβεβαίωση ότι στις φλέβες των σύγχρονων Ελλήνων ρέει άφθονο Τουρκικό αίμα. Ιδιαίτερα με την ανταλλαγή των πληθυσμών εκδιώχθηκαν χιλιάδες Έλληνες μουσουλμάνοι και εισήχθησαν χιλιάδες Τούρκοι χριστιανοί που τους βαπτίσαμε Έλληνες. Η εισαγωγή τόσων τουρκικών πληθυσμών αλλοίωσε σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο τη φυλετική καθαρότητα του Ελληνισμού αλλά και την πολιτισμική του ταυτότητα. Πώς λοιπόν δεν έχουμε μογγολικό DNA, αφού σε μεγάλο βαθμό καταγόμαστε από Τούρκους; Η απάντηση είναι απλή. Στις φλέβες των Τούρκων της Δυτικής Μικράς Ασίας ρέει άφθονο αίμα Ελληνικό και Αλβανικό. Όπως θα δείξουμε σε αυτό το άρθρο, οι Τούρκοι στην πλειοψηφία τους δεν είναι Μογγολικής καταγωγής, αλλά κατάγονται από τους λαούς που κατοικούσαν στη Μικρά Ασία πριν την έλευση των ελάχιστων, όπως θα δείξουμε, Μογγόλων Τούρκων. Αυτό σημαίνει οι σημερινοί Τούρκοι είναι προτουρκικής καταγωγής.

Όπως έχει αποδειχθεί από τις σύγχρονες ανθρωπολογικές μελέτες και όπως θα δούμε στα άρθρα μας για την καταγωγή των Σκοπιανών και των Βουλγάρων, οι ομιλούντες σλαβικά κάτοικοι της Βαλκανικής χερσονήσου δεν είναι Σλάβοι στην καταγωγή. Εκσλαβίστηκαν μόνο γλωσσικά, δίχως να αλλάξει η αρχική φυλετική τους υπόσταση. Το ίδιο που συνέβη με τα σλαβικά φύλα στον χώρο της Βαλκανικής χερσονήσου, συνέβη και στον μικρασιατικό χώρο με τα τουρανικά-μογγολικά φύλα. Ως γνωστόν, στη Μικρά Ασία κατοικούσαν από την προϊστορική περίοδο Ελληνο-Πελασγικά φύλα (Λυδοί, Λύκιοι, Τρώες κ.λπ.). Τι απέγιναν αυτά; Είναι δυνατόν όλος ο πληθυσμός της Μικράς Ασίας να εξολοθρεύτηκε και να αφομοιώθηκε από τους ελάχιστους (σε σχέση με τον γηγενή πληθυσμό) τουρανικομογγολικής καταγωγής επιδρομείς; Εκτιμάται ότι μόνο 7000 ήταν οι Τούρκοι επιδρομείς. Τι απέγιναν λοιπόν όλοι αυτοί οι λαοί; Τι απέγιναν όλοι οι Έλληνες που έπαιρναν οι Τούρκοι (παιδομάζωμα) και γίνονταν γενίτσαροι; Γνωρίζετε ότι οι 9 στις 10 γυναίκες στα τουρκικά χαρέμια ήταν Ελληνικής καταγωγής; Τι απέγιναν όλοι οι Μουσουλμάνοι Αλβανοί που υπηρετούσαν στον τουρκικό στρατό; Γνωρίζετε ότι μέχρι σήμερα ζουν εκατομμύρια Αλβανοί στην Τουρκία; Τι σχέση μπορεί να έχουν οι σημερινοί «Τούρκοι» με τους μογγολικής καταγωγής Σελτζούκους και Οσμανίδες με τα σχιστά μάτια;

 

II. Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ «ΤΟΥΡΚΩΝ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Το θέμα της καταγωγής των «Τούρκων» έχει απασχολήσει πολλούς ερευνητές, ακόμα και τον ημερήσιο τύπο. Ήδη η εφημερίδα «Απογευματινή» σε φύλλο της 8ης Απριλίου του 1978 δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Και οι Τούρκοι έχουν κοινή μ’ εμάς καταγωγή», στο οποίο γράφονταν τα εξής: «Ενώ το “εμπάργκο” δημιουργεί κλίμα νέας έντασης στο Αιγαίο και απειλεί την πολυάκριβη ισορροπία δυνάμεων, μια απροσδόκητη επιστημονική θεωρία πάει να αποδείξει ότι Έλληνες και Τούρκοι ανήκουν στην ίδια φυλή και ρέει στις φλέβες τους το ίδιο αίμα. Με άλλα λόγια, έχουν κοινή ανθρωπολογική, φυλετική, εθνογενετική καταγωγή. Στην απλούστερη γλώσσα αυτός ο ταυτισμός μπορεί να εκφρασθεί ως εξής: Δεν υπάρχουν Έλληνες και Τούρκοι. Υπάρχει ένας λαός, που ένα τμήμα του στον ελλαδικό χώρο έχει ελληνικό πολιτισμό και ελληνική εθνική συνείδηση και άλλο τμήμα του στη Μικρά Ασία και την Αν. Θράκη έχει τουρκικό πολιτισμό και τουρκική εθνική συνείδηση…Ασφαλώς η θεωρία αυτή είναι εκ πρώτης όψεως παράδοξη. Και όμως στηρίζεται σε επιστημονικές βάσεις πολύ ισχυρές. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι οπωσδήποτε ακριβής. Αλλ’ οπωσδήποτε είναι συζητήσιμη, μπορεί δηλαδή να αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής επιστημονικής έρευνας».

Στη συνέχεια αναφέρονται τα εξής: «Έχουν αναφανεί πραγματικά Τούρκοι ερευνητές άκρως σοβαροί, οι οποίοι καταλήγουν στα ίδια συμπεράσματα με τους Κούμαρη-Πουλιανό (σ.σ. ο Ι. Κούμαρης και ο Α. Πουλιανός έφθασαν στο συμπέρασμα, ότι οι κάτοικοι της Βαλκανικής είναι αυτόχθονες), αλλά στη Μικρά Ασία. Φθάσαν στα ίδια συμπεράσματα από διαφορετικούς δρόμους. Ένας απ’ αυτούς, ο Αζρά Ερχάτ, μόλις το 1976 κυκλοφόρησε το πολύ αξιόλογο βιβλίο του “Ο Αλιέας της Αλικαρνασσού με τις επιστολές του…”».

Αυτά γράφτηκαν το 1978 στον ημερήσιο τύπο για την καταγωγή των Τούρκων και έτσι φαίνεται ότι υπάρχουν και σοβαροί Τούρκοι επιστήμονες, που δέχονται την αυτοχθονία του Τουρκικού λαού.

Η Τουρκάλα ανθρωπολόγος δρ. Afet Inan υποστήριξε στο βιβλίο της «TurkiyeHalkininantropolojikkarakterleriveturkiyeTahiri» (=Ανθρωπολογικοί χαρακτήρες του Τουρκικού λαού και Τουρκική ιστορία), (Ankara 1947) ότι οι Τούρκοι δεν έχουν καμιά φυλετική σχέση με τους μογγολοτάταρους.

 

III. Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ «ΤΟΥΡΚΩΝ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Ένας από τους πρώτους Έλληνες επιστήμονες που πριν από 100 χρόνια μίλησε για την Ελληνική καταγωγή του τουρκικού λαού ήταν ο γιατρός και γλωσσολόγος Ιάκωβος Θωμόπουλος. Στο βιβλίο του «Πελασγικά» (έκδ. 1912) αναφέρει τα εξής:

«Και η σημερινή δε εθνολογία των λαών της Ανατολής διαφωτίζεται διά του ημετέρου έργου. Λάβωμεν π.χ. την Πελασγικήν επιγραφήν της Λήμνου του 6ου π. Χρ. αιώνος. Εν αυτή περιέχονται δύο λέξεις “μαράζ” και “ζίβα”. Το πρώτον λέγομεν ημείς “μαράζι”, λέγουσι δε και οι Μωαμεθανοί Μικρασιάται, οι κακώς λεγόμενοι Τούρκοι. Το δε δεύτερον οι Βούλγαροι, “ζίβα Βουλγάρια”, “ζήτω η Βουλγαρία”. Πώς εξηγείται το πράγμα; Ο γλωσσολόγος ανάγκη, ίνα μηδέποτε λησμονή την ιστορίαν. Εάν ο Luschan εξετάσας ανθρωπολογικώς τους λεγόμενους Τούρκους της Λυκίας και εν γένει της Ν.Δ. Μικράς Ασίας αποφαίνεται, ότι υπό εθνολογικήν έποψιν ούτοι εισίν ουχί Τούρκοι, αλλ’ απλώς Μωαμεθανοί το θρήσκευμα, τούτο αληθεύει περί πάντων των λεγομένων Τούρκων της τε Ευρωπαϊκής και της Ασιατικής Τουρκίας». Καταλήγει τονίζοντας ότι: «Διά τούτο εν τη λεγομένη Τουρκική (γλώσση) υπάρχουσι πλείστα όσα τα Ελληνικά και Πελασγικά».

 

[Παρουσιάζουμε το ανωτέρω απόσπασμα στη δημοτική:

Και η σημερινή των λαών της Ανατολής διαφωτίζεται διά του δικού μας έργου. Ας πάρουμε π.χ. την Πελασγική επιγραφή της Λήμνου του 6ου π.Χ. αιώνα. Σ’ αυτήν περιέχονται δύο λέξεις “μαράζ” και “ζίβα”. Το πρώτο λέμε εμείς “μαράζι”, το λένε και οι Μωαμεθανοί Μικρασιάτες, οι κακώς λεγόμενοι Τούρκοι. Το δεύτερο (το λένε) οι Βούλγαροι, “ζίβα Βουλγάρια”, “ζήτω η Βουλγαρία”. Πώς εξηγείται το πράγμα; Ο γλωσσολόγος είναι ανάγκη να μη λησμονεί ποτέ την ιστορία. Εάν ο Luschan εξετάζοντας ανθρωπολογικά τους λεγόμενους Τούρκους της Λυκίας και γενικά της Ν.Δ. Μικράς Ασίας αποφαίνεται, ότι από εθνολογική άποψη αυτοί δεν είναι Τούρκοι, αλλά απλώς Μωαμεθανοί στο θρήσκευμα, αυτό αληθεύει για όλους τους λεγόμενους Τούρκους της Ευρωπαϊκής και της Ασιατικής Τουρκίας.

Καταλήγει τονίζοντας ότι:

Γι’ αυτό στη λεγόμενη Τουρκική γλώσσα υπάρχουν πλείστα όσα τα Ελληνικά και Πελασγικά.]

 

Οι λεγόμενοι λοιπόν «Τούρκοι» δεν είναι πράγματι Τούρκοι φυλετικά, αλλά απλώς είναι Μωαμεθανοί στο θρήσκευμα, απόγονοι των πρώην κατοίκων της χώρας. Με εκείνους τους Ελληνο-Πελασγικής καταγωγής κατοίκους αναμείχθηκαν οι εισβάλοντες από το Τουρκεστάν ολιγάριθμοι Τούρκοι, οι οποίοι και επέβαλαν μεν το όνομά τους, αφομοιώθηκαν όμως φυλετικά από τους πολυπληθείς παλαιότερους κατοίκους.

 

Εκτός από τον Ιάκωβο Θωμόπουλο και ο στρατηγός-εθνολόγος Ξέρξης Λίβας στο πασίγνωστο και βραβευμένο από την Ελληνική Ανθρωπολογική Εταιρεία βιβλίο του «Αιγηίς, η κοιτίς των Αρίων και του Ελληνισμού» (εκδ. 1963, σελ. 33 και 304) υποστήριξε την Ελληνική καταγωγή των «Τούρκων». Ας δούμε τι γράφει:

«Από ανθρωπολογικής εξ άλλου απόψεως λέγεται, ότι οι Τούρκοι ανήκουσιν εις την Μογγολικήν ομοφυλίαν. Αλλά σήμερον καθ’ όλην την Μικράν Ασίαν ουδαμού παρατηρούνται τοιαύτα ανθρωπολογικά υπολείμματα…και προσεπιμαρτυρείται ούτω εκ της λίαν αποδεικτικής ταύτης ενδείξεως, ότι οι σήμερον οικούντες την Μικράν Ασίαν παρέμειναν, εν τη γενική απόψει του πράγματος, φυλετικώς αμιγείς από των αρχαιοτάτων χρόνων, και είναι οι κατ’ ευθείαν απόγονοι του εκεί (εις δευτέραν συμπληρωματικήν, κατά τα εν τοις προηγουμένοις, φάσιν) κατά τους Αλεξανδρινούς και τους Χριστιανικούς χρόνους διαμορφωθέντος Ελληνισμού. Πράγματι, εάν επτά χιλιάδες ψυχαί ήσαν ο φυλετικός πυρήν των επηλύδων Τούρκων, είναι πρόδηλον, ότι κατά τους νόμους της γενετικής εν τη ενδογαμία έχει από πολλού εξαφανισθή και το τελευταίον ίχνος αυτών, εντός των εκατομμυρίων του πληθυσμού και της Μ. Ασίας και της Βαλκανικής. Εάν τώρα προστεθή, ότι επί διαδοχικούς αιώνας εκ των υπολειφθέντων Χριστιανών Ελλήνων, τόσον εν Μικρά Ασία όσον και εν τη Ευρωπαϊκή πλευρά, απήγοντο συστηματικώς και εξισλαμίζοντο αι ευειδέστεραι των νεανίδων και οι ευσχημότεροι των παίδων, ευκόλως δύναται τις, συνεκτιμών και τα άλλα σχετικά προς το θέμα στοιχεία, να ανιχνεύση ότι υπό την σημερινήν Τουρκικήν εθνότητα σφύζει απ’ άκρου εις άκρον αίμα Ελληνικόν της καλλιτέρας βιολογικής ποιότητος…Φαίνεται τούτο εκ πρώτης όψεως εκπληκτικόν και απίστευτον διά τον ανίδεον αναγνώστην. Είναι εν τούτοις εκ της επιστήμης μαθηματικώς βέβαιον, ότι, εάν τέσσαρες έως επτά χιλιάδες, αλλά και διπλάσιοι και πενταπλάσιοι εάν ήσαν οι εις Μ. Ασίαν ελθόντες Οσμανίδαι και Σελτζούκοι, διασπαρέντες εντός των εκατομμυρίων του πληθυσμού της Μ. Ασίας και της Βαλκανικής, εξηφανίσθησαν τελείως εν τω μεταξύ, κατά τους διαρρεύσαντας αιώνας, από της ανθρωπολογικής-γενετικής απόψεως».

 

[Παρουσιάζουμε το ανωτέρω απόσπασμα στη δημοτική:

Από ανθρωπολογική εξάλλου άποψη λέγεται ότι οι Τούρκοι ανήκουν στη Μογγολική ομοφυλία. Αλλά σήμερα καθ’ όλη τη Μικρά Ασία πουθενά δεν παρατηρούνται τέτοια ανθρωπολογικά υπολείμματα…και επιβεβαιώνεται έτσι από την αποδεικτική αυτή ένδειξη, ότι αυτοί που κατοικούν σήμερα στη Μικρά Ασία παρέμειναν, στη γενική άποψη του πράγματος, φυλετικώς αμιγείς από των αρχαιοτάτων χρόνων, και είναι οι κατευθείαν απόγονοι του εκεί (σε δεύτερη συμπληρωματική, σύμφωνα με τα προηγούμενα, φάση) κατά τους Αλεξανδρινούς και Χριστιανικούς χρόνους διαμορφωθέντος Ελληνισμού. Πράγματι, εάν επτά χιλιάδες ψυχές ήταν ο φυλετικός πυρήνας των επήλυδων Τούρκων, είναι πρόδηλο ότι κατά τους νόμους της γενετικής στην ενδογαμία έχει από πολλού εξαφανισθεί και το τελευταίο ίχνος τους εντός των εκατομμυρίων του πληθυσμού και της Μ. Ασίας και της Βαλκανικής. Εάν τώρα προστεθεί ότι επί διαδοχικούς αιώνες από τους υπολειπόμενους Χριστιανούς Έλληνες, τόσο στη Μικρά Ασία όσο και στην Ευρωπαϊκή πλευρά, απάγονταν συστηματικά και εξισλαμίζονταν οι ομορφότερες των νεανίδων και οι ωραιότεροι των παίδων, εύκολα μπορεί κάποιος, συνεκτιμώντας και τα άλλα σχετικά προς το θέμα στοιχεία, να ανιχνεύσει ότι υπό τη σημερινή Τουρκική εθνότητα σφύζει απ’ άκρου σε άκρο αίμα Ελληνικό της καλύτερης βιολογικής ποιότητας…Φαίνεται αυτό εκ πρώτης όψεως εκπληκτικό και απίστευτο για τον ανίδεο αναγνώστη. Είναι εν τούτοις από την επιστήμη μαθηματικά βέβαιο, ότι, εάν τέσσερεις έως επτά χιλιάδες, αλλά και διπλάσιοι και πενταπλάσιοι εάν ήταν οι στη Μ. Ασία ελθόντες Οσμανίδες και Σελτζούκοι, διασπαρέντες εντός των εκατομμυρίων του πληθυσμού της Μ. Ασίας και της Βαλκανικής, εξαφανίσθηκαν τελείως εν τω μεταξύ, κατά τους διαρρεύσαντες αιώνες, από την ανθρωπολογική-γενετική άποψη.]

 

Ο διάσημος ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός τονίζει ότι «οι Τούρκοι της Μ. Ασίας στην πλειοψηφία τους είναι αυτόχθονες» (συνέντευξή του στο περιοδικό Δαυλός, τεύχος 126).

 

IV. Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ «ΤΟΥΡΚΩΝ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Την μογγολοταταρική καταγωγή των Τούρκων έχουν αρνηθεί και ξένοι διαπρεπείς επιστήμονες. Ο E. Pittard τόνιζε ότι: «Οι άνθρωποι που αποτελούν το τουρκικό έθνος ανήκουν κατά τη μεγαλύτερη πλειονότητα στη λευκή φυλή. Οι Μογγολοειδείς είναι μειονότητα» (C. dAnthr., Paris 1931). Ο R. Biasutti στο βιβλίο του «Le Razzee i Popoli dellaTerra» (έκδ. 1954, σελ. 271) αναφέρει ότι κατά τον Pittard οι Έλληνες μοιάζουν φυλετικά με τους Τούρκους και ότι «οι δύο αυτές ομάδες ανθρώπων είναι κατά μέγα μέρος βραχυκέφαλοι, έχουν συχνά το ίδιο χρώμα οφθαλμών και των τριχών, την ίδια ευθεία μύτη, την ίδια γενική φυσιογνωμία». Ο Eickstedt επίσης αρνείτο τη φυλετική σχέση των Τούρκων με τους Μογγόλους λέγοντας: «Θεωρήθηκαν οι Τουρανοί ως Μογγολοειδείς. Λάθος». Ένα σημαντικό στοιχείο που αποτελεί ένδειξη για την Ελληνική καταγωγή των Τούρκων παρέχεται από τα γραφόμενα του H.A. Gibbonsστο βιβλίο του «The Foundation of the Ottoman Empire» (έκδ. 1916, σελ. 63), όπου αναφέρει ότι «ο Ορχάν (γιος του Οσμάν) σχημάτισε το έθνος του από ντόπια στοιχεία. Αυτά ήταν κατά το πλείστον ελληνικά». Σημειωτέον, ότι ο Οσμάν υπήρξε ιδρυτής του Οθωμανικού κράτους και γιος του Ερτογρούλ. Μετά τον διαμελισμό του Σελτζουκικού κράτους ο Οσμάν ανακηρύχθηκε ηγεμόνας της Βιθυνίας και το 1299 έλαβε τον τίτλο του σουλτάνου του ανεξάρτητου κρατιδίου του, το οποίο αποτέλεσε τον πυρήνα της κατόπιν μεγάλης Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Από τα γραφόμενα όμως του Gibbonsαποδεικνύεται ότι το οθωμανικό κράτος στηρίχθηκε σε ντόπια ελληνικά στοιχεία και συνεπώς οι Οσμανίδες ήταν ολιγάριθμοι. Ο διάσημος ιστορικός Arnold Toynbeeστο βιβλίο του «Σπουδή της Ιστορίας» (έκδ. 1962, σελ. 135) αναφέρει: «Είναι αναμφισβήτητο για παράδειγμα ότι, όσον αφορά στη φυσική φυλή, το αίμα των οπαδών του Ερτογρούλ Τούρκων της Κεντρικής Ασίας, το οποίο ρέει στις φλέβες του νεότερου Τούρκου, δεν είναι παρά μια απειροστή χρώση».

 

V. ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ: ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΙΤΙΑ ΕΙΣΡΟΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ

Ο θεσμός του παιδομαζώματος άρχισε τον 14ο αιώνα στη Μικρά Ασία και στη βόρειο Ελλάδα, εντάθηκε μετά την Άλωση σε ολόκληρη την Ελλάδα και τελείωσε το 1705.  Ο Τούρκος επιστήμονας Κ. Χαλήλ εκτιμά ότι 5 περίπου εκατομμύρια Ελληνόπαιδες έγιναν γενίτσαροι και δέχεται πολύ μεγάλη φυλετική αλλοίωση του τουρκικού λαού εξ αυτού και μόνο του λόγου. Αν αναλογιστούμε και το γεγονός ότι περίπου 9 στις 10 γυναίκες στα χαρέμια των Τούρκων ήταν Ελληνικής καταγωγής, κατανοούμε το πόσο ελληνικό αίμα ρέει στις φλέβες των Τούρκων. Βέβαια εμείς ήδη γνωρίζουμε από όσα αναλύθηκαν στα προηγούμενα κεφάλαια ότι οι σύγχρονοι Τούρκοι σε ένα μεγάλο βαθμό είναι εκτουρκισθέντες γλωσσικά Ελληνο-Πελασγοί. Σε αυτούς τους Ελληνο-Πελασγούς προστέθηκε το ελληνικό αίμα των γενιτσάρων και των Ελληνίδων των χαρεμιών.

Ήταν τόση η εισροή ελληνικού αίματος στον τουρκικό λαό, ώστε πολλοί Έλληνες να λένε επί Τουρκοκρατίας ότι θα μπορούσαν Έλληνες και Τούρκοι να αποτελέσουν ένα έθνος. Ο λόγιος και μοναχός Δαμασκηνός των Αθηνών έλεγε π.χ. τον 17ο αιώνα προς Γάλλους περιηγητές: «Η αξία του Έθνους μας δεν κατεστράφη καθόλου. Μήπως οι Έλληνες δεν είναι οι στρατιώτες, που πολεμούν ακόμη τις φάλαγγές σας και υποδηλώνουν τις χώρες σας; Διότι δεν αρνείσθε ότι το άνθος του Οθωμανικού στρατού συγκροτείται από ελληνόπουλα, τα οποία ως φόρο αρπάζουν από εμάς, όπου όμως το όνομα Γενίτσαρος δεν αναιρεί το δικαίωμα της ελληνικής καταγωγής ούτε καταστρέφει την εθνική ισχύ. Σχεδόν είμαστε ένα αίμα και οι δύο λαοί απαρτίζουν ήδη ένα έθνος. Και αν δώσει ο Θεός να ασπασθούν οι Τούρκοι την χριστιανική θρησκεία και αφαιρεθεί έτσι μεταξύ μας η διαφορά των θρησκευμάτων, από την οποία προέρχεται η ασυμβίβαστη διαφορά ηθών και εθίμων, θα δυνηθούμε να πούμε μετά πεποιθήσεως, ότι ο αυτοκράτωρ των Ελλήνων είναι ήδη ισχυρότερος του άλλοτε αυτοκράτορος του Βυζαντίου» (Δ. Δημόπουλου, «Η Καταγωγή των Ελλήνων», έκδ. 1994, σελ. 275).

 

VI. ΕΙΣΡΟΗ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ

Δεν πρέπει όμως να θεωρήσουμε ότι οι Τούρκοι επηρεάστηκαν φυλετικά μόνο από τους Έλληνες. Καθόλου αμελητέα δεν είναι και η εισροή αλβανικού αίματος στον Τουρκικό λαό. Οι Μουσουλμάνοι Τούρκοι (οι λεγόμενοι Τουρκαλβανοί) πολεμούσαν στον Τουρκικό στρατό. Μέχρι σήμερα ζουν στην Τουρκία εκατομμύρια Αλβανοί. Σύμφωνα με μια αναφορά του 2008 που έγινε για το National Security Council of Turkey από ακαδημαϊκούς τριών Τουρκικών πανεπιστημίων υπήρχαν περίπου 1.300.000 άνθρωποι Αλβανικής καταγωγής στην Τουρκία (Milliyet, Türkiyedeki Kürtlerin Sayısı. 2008-06-06). Ένα μέρος αυτών των ανθρώπων έχουν αφομοιωθεί στην τουρκική κουλτούρα και θεωρούν τους εαυτούς τους περισσότερο Τούρκους από ό, τι Αλβανούς. Άλλοι εκτιμούν ότι οι Αλβανοί που ζουν στην Τουρκία είναι ακόμα περισσότεροι. Ο Berisha μιλά για 6 εκατομμύρια Αλβανούς στην Τουρκία. Όπως δήλωσε, «στην Τουρκία υπάρχουν περισσότεροι Αλβανοί από ό, τι στα Βαλκάνια» (http://noa.al/en/artikull.php?id=171997). Όπως υποστηρίζουμε βέβαια σε αυτή την ιστοσελίδα οι Αλβανοί είναι ένα Ελληνικό φύλο. Άρα και μέσα από τους Αλβανούς οι Τούρκοι έχουν δεχθεί ελληνική φυλετική επίδραση.

 

VII. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Οι Τούρκοι δεν είναι μόνο Ελληνικής και Αλβανικής καταγωγής. Είναι ένα σωρό λαοί που εξισλαμίστηκαν και εκτουρκίστηκαν γλωσσικά. Οι κύριοι ανθρωπολογικοί τύποι που κυριαρχούν στην Τουρκία είναι ο Μεσογειακός (στον οποίο ανήκουν και οι Έλληνες) στα δυτικά και ο Αρμενοειδής στα ανατολικά. Οι Μεσογειακοί είναι κυρίως άνθρωποι Ελληνικής καταγωγής. Ένας απλός τρόπος να ξεχωρίζουμε με το μάτι τους Αρμενοειδείς από τους Μεσογειακούς είναι από τη μύτη. Οι Αρμενοειδείς έχουν μύτη γρυπή. Όταν βλέπουμε ένα Τούρκο με Ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, θα πρέπει να πιθανολογούμε ότι είναι Ελληνικής καταγωγής.

 

Μάριος Δημόπουλος

Γλωσσολόγος-Εθνολόγος

Διατροφολόγος

ΜέλοςτουAmerican Council of Applied Clinical Nutrition

Add comment


Security code
Refresh

Comments  

 
0 #5 NaomiReick 2019-12-06 09:52
Thankyou for your replay friends!

Find Latest Whatsapp Status Videos at (enakkoru aasai teejay album song free download)
Love Status Videos at (bommarillu songs free download)
Sad Status Video at (megamasti.in)

For relaxing and fun, Funny Status Video (hashmi miya takrir mp3 download) for Whatsapp 2019

Latest And Best Ganpati Status video (meyaadha maan video song download) also available!

Also best video
gudilo badilo song mp3 download
5e2bcaf
Quote
 
 
0 #4 AnjellaSpige 2019-12-03 12:50
persin i limun za mrsavljenje iskustva
nutrivix erfahrungen
dijeta sa narancama i jajima iskustva
kako se rijesiti malog stomaka

--------------- -------
Nutrivix
vma dijeta 15 dana iskustva
17c2b1_
Quote
 
 
0 #3 ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗΣ 2019-05-30 10:52
Ευχαριστώ για την πρόσκληση!!
Quote
 
 
0 #2 eydobepaxijuj 2019-02-28 16:30
http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Generic Amoxicillin 500 Mg Buy Amoxicillin Online http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Quote
 
 
0 #1 Giannis Chamilothori 2018-03-02 18:33
Giannis Chamilothoris
Quote
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας με προϋπόθεση την αναφορά του αρθρογράφου και της ιστοσελίδας με ενεργό λινκ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλων των αναρτήσεων της ιστοσελίδας ΠΕΛΑΣΓΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ-ΑΛΒΑΝΟΙ – www.greeks-albanians.com σε έντυπα μέσα χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου αυτής της ιστοσελίδας Μάριου Δημόπουλου.

Saturday the 5th - . Thanks to Joomla 2.5 templates by FTS